Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Added on 25/05/2023

Ioan, Selimbar

Giardia poate da hemoroizi?

Am fost diagnosticat cu Giardia. Ulterior am facut si hemoroizi. Este vreo legatura intre Giardia si hemoroizi?

Suferiti de constipatie?

nu

Aveti un diagnostic de la doctor?

da

Ridicati greutati deseori?

nu

Aveti mancarimi?

da

Aveti sangerari?

da

Suferiti de diaree?

da

Stati pe scaun multe ore?

da

Radu

Daily Contributor

Giardioza este o boala parazitara cauzata de un organism microscopic numit Giardia lamblia. Acesta este un parazit care traieste in intestinul subtire al oamenilor si animalelor, inclusiv al pisicilor, cainilor si bovinelor. Giardia lamblia poate fi gasita in fecalele persoanelor sau animalelor infectate si poate supravietui in mediu in afara corpului gazdei.

Infectia cu Giardia lamblia apare in principal prin ingestia apei sau alimentelor contaminate cu chisturi (forma de rezistenta a parazitului) ale acestui parazit. De asemenea, poate fi transmisa de la o persoana la alta prin intermediul fecalelor sau prin contact direct cu persoanele infectate.

Simptomele giardiozei includ diaree, crampe abdominale, balonare, greata si pierdere in greutate. Uneori, infectia poate fi asimptomatica si persoana infectata poate fi purtatoare a parazitului fara a prezenta simptome.

Diagnosticul giardiozei se face de obicei prin examinarea fecalelor in laborator pentru a identifica prezenta parazitului sau a chisturilor acestuia. Tratamentul consta in administrarea de medicamente antiparazitare, cum ar fi metronidazolul sau tinidazolul, sub supravegherea medicului.

Pentru a preveni giardioza, este important sa se respecte regulile de igiena personala, cum ar fi spalarea regulata a mainilor cu apa si sapun, mai ales dupa utilizarea toaletei sau inainte de manipularea alimentelor. De asemenea, este recomandat sa se consume apa potabila sigura si sa se evite alimentele nesigure sau contaminate.

Nu exista dovezi stiintifice directe care sa sugereze ca giardioza poate conduce la dezvoltarea hemoroizilor. Hemoroizii sunt vene umflate si inflamate in zona rectului si anusului, care pot fi cauzati de mai multi factori, cum ar fi presiunea excesiva asupra venelor, constipatia sau diareea cronica, efortul fizic intens sau sarcina.

In mod indirect insa Giardioza poate fi un factor pro-hemoroizi pentru ca unul din simptomele infectiei cu Giardia Lamblia este diareea. Diareea cronica contribuie in mod decisiv la dezvoltarea hemoroizilor mai ales daca exista si alti factori de risc, cum ar fi statul excesiv pe scaun.

In concluzie, diareea (care a aparut ca urmare a infectiei cu Giardia Lamblia) poate fi responsabila de iritarea si inflamarea venelor rectale - mai ales in situatia in care ati avut diaree mai multe zile la rand.

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Ioan , from Selimbar

Multumesc pt raspuns. am avut diareea aproape 3 saptamani pana am decis sa merg la medic.

Adăugat la 26 May 2023 20:35

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce problemă medicală aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

204 lei 187 lei

Avantaj client 17 lei

Crema pentru hemoroizi si fisuri anale

94 lei 87 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

156 lei 137 lei

Avantaj client 19 lei

Învinge constipația cu ajutorul Fibrelor

89 lei 79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai de uz intern pentru hemoroizi sau fisuri anale

24 lei 19 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

408 lei 369 lei

Avantaj client 39 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

614 lei 555 lei

Avantaj client 59 lei

Statistica de opinii

Avem 467 opinii sau întrebări de la 263 femei și bărbați 204. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.