Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Added on 15/06/2018

Radu, Sibiu

Sunt programat la o colonoscopie. Va rog sa imi explicati in ce consta procedura? Mi se introduce ceva in anus? Este dureros?

Sunt programat la o colonoscopie. Va rog sa imi explicati in ce consta procedura? Mi se introduce ceva in anus? Este dureros?

Carmen

Weekly Contributor

Da, este putin dureros, dar se poate face si anestezie locala. Va recomandam sa fiti cat mai relaxat, in acest mod se va reduce senzatia de durere. Dar poate va face medicul anestezie locala. Oricum este o investigatie necesara daca a prescris-o doctorul. Este mai bine sa o faceti oricum ar fi.

Colonoscopia este examinarea endoscopica a intestinului gros si a partii distale a intestinului subtire cu o camera digitala sau o camera cu fibra optica pe un tub flexibil care trece prin anus. Poate oferi un diagnostic vizual (de exemplu, ulceratii, polipi) si ofera posibilitatea biopsiei sau eliminarii leziunilor suspectate de cancer colorectal. Colonul trebuie sa nu contina materie solida pentru ca testul sa fie efectuat in mod corespunzator. Timp de una pana la trei zile, pacientul trebuie sa urmeze un regim alimentar cu fibre scazute sau cu dieta cu alimente lichide. Cu o zi inainte de colonoscopie, pacientului i se administreaza fie un preparat laxativ fie cantitati mari de substanta pentru irigare lichida sau intestinala, adica o solutie de polietilenglicol si electroliti.

Durerea asociata cu procedura nu este cauzata de inserarea tubului cu camera, care este de doar un centimetru diametru, ci mai degraba de patrunderea acestuia in colon. Dar anestezia inlatura acest aspect.

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce problemă medicală aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

204 lei 187 lei

Avantaj client 17 lei

Crema pentru hemoroizi si fisuri anale

94 lei 87 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

156 lei 137 lei

Avantaj client 19 lei

Învinge constipația cu ajutorul Fibrelor

89 lei 79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai de uz intern pentru hemoroizi sau fisuri anale

24 lei 19 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

408 lei 369 lei

Avantaj client 39 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

614 lei 555 lei

Avantaj client 59 lei

Statistica de opinii

Avem 467 opinii sau întrebări de la 263 femei și bărbați 204. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.