Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Added on 03/07/2023

Rares Paun, Dej

Ce probleme pot avea cu scaunul dupa ligaturarea hemoroizilor?

Am hemoroizi de gradul 3 si mi-a fost recomandata ligaturarea hemoroizilor. ince nu stiu ce sa fac. Ce probleme pot avea cu scaunul dupa ligaturarea hemoroizilor? Si pentru ce perioada de timp? vreau sa stiu la ce sa ma astept.

Suferiti de constipatie?

uneori

Aveti un diagnostic de la doctor?

hemoroizi gr3

Ridicati greutati deseori?

da

Aveti mancarimi?

nu

Aveti sangerari?

rar

Suferiti de diaree?

nu

Stati pe scaun multe ore?

nu

Radu

Daily Contributor

Dupa ligaturarea hemoroizilor, pot aparea cateva probleme minore cu scaunul:

  1. Disconfort sau durere: Dupa procedura, este posibil sa experimentati o usoara durere sau disconfort in zona anala. Acest lucru poate face scaunul dureros, mai ales in primele zile dupa interventie. Durerea ar trebui sa se amelioreze treptat pe masura ce zona se vindeca.

  2. Sangerare: Este normal sa observati o usoara sangerare in timpul scaunului dupa ligaturarea hemoroizilor. Aceasta poate fi cauzata de ruperea cheagurilor de sange formate in timpul procedurii. De obicei, sangerarea este usoara si se opreste de la sine. Cu toate acestea, daca sangerarea este persistenta sau abundenta, ar trebui sa contactati medicul.

  3. Dificultate la defecatie: Ligaturarea hemoroizilor poate provoca o usoara senzatie de presiune sau senzatia de a avea nevoie de scaun chiar si atunci cand nu este necesar. Aceasta poate duce la o tendinta de a incerca sa va fortati defecatia, ceea ce poate provoca o dificultate reala la evacuarea scaunului. Este important sa evitati tensiunea excesiva in timpul scaunului pentru a evita complicatiile.

Durata disconfortului la defecatie dupa ligaturarea hemoroizilor poate varia de la o persoana la alta. in general, disconfortul este mai intens in primele zile dupa procedura si treptat se diminueaza in timpul perioadei de vindecare. Poate dura in jur de 1-2 saptamani pana cand disconfortul se estompeaza complet.

Este important sa retineti ca fiecare persoana are un ritm de vindecare diferit si exista si alti factori care pot influenta durata disconfortului, cum ar fi severitatea hemoroizilor tratati si capacitatea de vindecare a organismului. in plus, daca exista complicatii sau infectii postoperatorii, disconfortul poate persista mai mult timp.

Daca disconfortul persista sau se agraveaza in timpul perioadei de vindecare, sau daca aveti alte simptome neobisnuite, trebuie sa contactati medicul care v-a efectuat procedura pentru re-evaluare.

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce problemă medicală aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

224.97 lei 203.97 lei

Avantaj client 21 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei

Avantaj client 18 lei

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

434.97 lei 397.97 lei

Avantaj client 37 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

609.97 lei 579.97 lei

Avantaj client 30 lei

Statistica de opinii

Avem 473 opinii sau întrebări de la 267 femei și bărbați 206. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.