Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Added on 28/06/2023

RM, Baile Herculane

Ce diferenta este intre polipi si hemoroizi?

Buna ziua. Din pacate am niste sangerari in zona... anala. Am inceput sa caut informatii despre ce ar putea sa fie. Probabil ceva hemoroizi pt ca simt niste umflaturi mici in zona. Insa pot sa fie polipi? Ce diferenta este intre polipi si hemoroizi? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Suferiti de constipatie?

rar

Aveti un diagnostic de la doctor?

nu

Ridicati greutati deseori?

nu

Aveti mancarimi?

uneori

Aveti sangerari?

nu

Suferiti de diaree?

nu

Stati pe scaun multe ore?

da

Radu

Daily Contributor

Polipii si hemoroizii sunt doua afectiuni diferite care afecteaza regiunea rectala si anala. Iata diferentele dintre ele:

Polipi:

  • Definitie: Polipii sunt cresteri anormale de tesut care se formeaza pe mucoasa rectului sau a colonului.
  • Cauze: Cauza exacta a polipilor nu este cunoscuta, dar se crede ca pot fi rezultatul unei combinatii de factori genetici si de mediu.
  • Simptome: De obicei, polipii sunt asimptomatici, ceea ce inseamna ca nu provoaca simptome. Cu toate acestea, polipii mai mari sau cei care se afla intr-o pozitie incomoda pot provoca sangerare rectala, modificari ale tranzitului intestinal sau disconfort abdominal.
  • Diagnostic: Diagnosticul polipilor se face de obicei prin colonoscopie, o procedura in care se utilizeaza un tub flexibil prevazut cu o camera video pentru a examina interiorul colonului si rectului.
  • Tratament: Tratamentul polipilor implica de obicei indepartarea lor in timpul colonoscopiei. Aceasta poate preveni complicatii ulterioare si poate fi analizata biopsia polipului pentru a exclude prezenta celulelor canceroase.

Hemoroizii:

  • Definitie: Hemoroizii sunt vase de sange umflate si inflamate situate in regiunea rectala si anala.
  • Cauze: Principala cauza a hemoroizilor este presiunea excesiva exercitata asupra venelor rectale si anale. Aceasta poate fi rezultatul constipatiei cronice, a efortului excesiv in timpul defecatiei, a sarcinii sau a factorilor genetici.
  • Simptome: Hemoroizii pot provoca sangerare rectala, senzatie de mancarime, durere sau disconfort in timpul defecatiei si formarea unor mici umflaturi in jurul anusului.
  • Diagnostic: De obicei, diagnosticul hemoroizilor se bazeaza pe examenul fizic al regiunii anale si rectale.
  • Tratament: Tratamentul hemoroizilor poate implica modificari ale stilului de viata, cum ar fi cresterea aportului de fibre, consumul adecvat de lichide si evitarea efortului excesiv in timpul defecatiei. in cazurile severe sau persistente, pot fi necesare proceduri medicale, cum ar fi legarea hemoroizilor cu benzi elastice sau interventii chirurgicale.

Din descrierea dumneavoastra, cel mai probabil aveti hemoroizi externi. Cauza? Statul pe scaun excesiv. Recomandam sa nu stati pe scaun mai mult de 2 ore fara pauza. Stim... pt anumite meserii asa ceva este foarte greu de realizat.

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce problemă medicală aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

204 lei 187 lei

Avantaj client 17 lei

Crema pentru hemoroizi si fisuri anale

94 lei 87 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

156 lei 137 lei

Avantaj client 19 lei

Învinge constipația cu ajutorul Fibrelor

89 lei 79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai de uz intern pentru hemoroizi sau fisuri anale

24 lei 19 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

408 lei 369 lei

Avantaj client 39 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

614 lei 555 lei

Avantaj client 59 lei

Statistica de opinii

Avem 467 opinii sau întrebări de la 263 femei și bărbați 204. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.