Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Added on 28/06/2023

Ion Vistula, Carasova

Cat de grea este recuperarea dupa operatia clasica de hemoroizi? La ce sa ma astept?

Cremele si ceaiurile nu mai functioneaza. trebuie sa ma operez. am fost la clinica medvarix din Timisoara la domnul doctor Salim Abdullah. mi sa recomandat operatia clasica la hemoroizi de gradul 4. domnul doctor glumea si spunea ca sunt gradul 4 spre 5 (nu exista gradul 5....) La ce pot sa ma astept dupa aceasta operatie??? Cat de repede pot reveni la serviciu? trebuia sa intreb doctorul dar cand mi-a spus de operatie am fost asa speriat ca nu am mai zis nimic.

Suferiti de constipatie?

nu

Aveti un diagnostic de la doctor?

am hemoroizi de gradul 4, diagnostic de la clinica Medvarix din Timisoara de la domnul doctor Salim Abdullah

Ridicati greutati deseori?

da, lucrez la sofer. trebuie sa put marfa pe masina

Aveti mancarimi?

nu prea

Aveti sangerari?

foarte rar

Suferiti de diaree?

nu am diaree

Stati pe scaun multe ore?

da, conduc masina

Radu

Daily Contributor

Recuperarea dupa operatia clasica de hemoroizi poate varia de la persoana la persoana si depinde de mai multi factori, inclusiv de severitatea hemoroizilor si de raspunsul individual al corpului la interventie chirurgicala. in general, iata la ce sa va asteptati in timpul perioadei de recuperare:

  1. Durere si disconfort: Este normal sa experimentati durere si disconfort in zona operata dupa interventie. Medicul va poate prescrie analgezice pentru a controla durerea. Aceasta poate dura cateva zile pana la cateva saptamani, in functie de gravitatea interventiei chirurgicale si de capacitatea de vindecare a corpului.

  2. Sangerare: Usoara sangerare rectala poate aparea in primele zile dupa interventie. Este important sa urmati instructiunile medicului cu privire la gestionarea sangerarii si sa raportati orice sangerare excesiva sau persistenta.

  3. Restrictii alimentare: in primele zile dupa interventie, medicul va poate recomanda o dieta cu alimente usor digerabile si bogate in fibre pentru a evita constipatia si a usura trecerea scaunelor. Este important sa beti suficiente lichide si sa urmati o dieta echilibrata pentru a promova o recuperare mai rapida.

  4. Igiena adecvata: Igiena adecvata a zonei anale este esentiala in perioada de recuperare. Medicul va poate recomanda spalarea zonei cu apa calda si utilizarea de servetele umede sau bideuri pentru a mentine zona curata.

  5. Activitate fizica si repaus: Este recomandat sa va odihniti suficient in primele zile dupa interventie si sa evitati activitatile fizice extenuante. Pe masura ce va simtiti mai bine, medicul va poate incuraja sa reintroduceti treptat activitatea fizica si sa va reintoarceti la rutina normala.

  6. Urmati instructiunile medicului: Este important sa urmati instructiunile medicului cu privire la administrarea medicamentelor prescrise, schimbarea pansamentelor si programarea consultatiilor de urmarire. Respectarea acestor instructiuni poate contribui la o recuperare mai rapida si mai eficienta.

In ceea ce priveste timpul de recuperare dupa operatie:

Cel mai bun scenariu: in cel mai bun scenariu, in care operatia de hemoroizi s-a desfasurat fara complicatii si aveti un loc de munca sedentar, in care nu este necesar efort fizic intens si nu pune presiune pe zona anala, puteti reveni la munca in aproximativ 1-2 saptamani dupa interventie.

Cel mai rau scenariu: in cel mai rau scenariu, in care operatia de hemoroizi este mai complexa sau exista complicatii postoperatorii, recuperarea poate dura mai mult timp. in cazul unor complicatii severe sau interventii chirurgicale extinse, ar putea fi necesara o perioada de recuperare de 3-4 saptamani sau chiar mai mult.

Un raspuns precis va poate oferi doar doctorul Salim Abdullah dupa realizarea operatiei.

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce problemă medicală aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

204 lei 187 lei

Avantaj client 17 lei

Crema pentru hemoroizi si fisuri anale

94 lei 87 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

156 lei 137 lei

Avantaj client 19 lei

Învinge constipația cu ajutorul Fibrelor

89 lei 79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai de uz intern pentru hemoroizi sau fisuri anale

24 lei 19 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

408 lei 369 lei

Avantaj client 39 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

614 lei 555 lei

Avantaj client 59 lei

Statistica de opinii

Avem 467 opinii sau întrebări de la 263 femei și bărbați 204. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.