In primul rand ne-ati specificat ca beti de ceva timp ceai diuretic. Acela este foarte bun, dar nu pentru constipatie, ci pentru sanatatea rinichilor. Intra-adevar, in pachetul Hemostop exista si ceai Hemostop care este eosebit pentru combaterea constipatiei. Acest ceai are efecte laxative, carminative, coleretice, colagoge si antiseptice intestinale.
Scoarta de crusin din acest ceai contine substante bioactive care are efecte deosebite asupra tractului intestinal, ale actionand asupra nervilor intestinali. Antrachinonele (3-7% din compozitia plantei) stimuleaza miscarile peristaltice ale intestinului. Din acest motiv are proprietati purgative. Este un purgativ mediu care poate fi folosit in tratarea constipatiei acute si cronice. Lemnul-dulce din acest ceai este una din cele mai eficiente plante digestive. Are efecte laxative usoare, sprijina functionarea normala a intestinului. Este indicat in sindromul de colon iritabil, in diverse afectiuni digestive, in tratarea ulcerului peptic si/sau duodenal, in constipatie si hemoroizi. Senna si cicoarea din acest ceai sunt cunoscute de toata lumea pentru prorpietatile lor lacsative. Dar pentru a corecta constipatia nu este suficient sa beti doar acest ceai. In mod sigur va va ajuta foarte mult, dar va mai recomandam cateva masuri care vor amplifica efectele:
1. Cand va treziti dimineata, si inainte de a merge la culcare seara, beti o cana cu apa calduta. Luati micul dejun abia dupa 15-20 de minute.
2. Beti suficiente lichide pe zi, cel putin 2,5 litri (ceai, apa, suc natural de fructe preparat in casa)
3. Mancati multe fructe, legume, cereale. Consumul de fibre este esential in controlul constipatiei. Va recomandam si produsul nostru Hemostop fibre. Puteti sa va pregatiti dimineata un mic dejun sanatos si gustos: cateva linguri de fibre, fructe proapste si/sau uscate (stafide, smochin, curmale, prune etc), iaurt sau suc de fructe sau lapte de soia (orez), 2 linguri de miere de albine. Nu numai ca va furniza energie pentru toata ziua, dar si o cantitate remarcabila de fibre care regleaza si digestia si tranzitul intestinal.
4. Puteti sa luati dimineata, dupa ce beti cana cu apa calduta, si o lingura de miere de albine.
5. Daca nu puteti sa beti lichide multe in timpul zilei, va sfatuim sa luati foarte aproape de dv o sticla de apa, sa o vedeti mereu si sa va aduceti aminte cat de important e sa consumati suficiente lichide.
Alte cateva sfaturi va dam pentru ingrijirea externa a hemoroizilor si fisurilor anale:
1. Faceti zilnic, de 1-2 ori, cate o baie de sezut, cu ceai de coada-soricelului. Dupa aceasta baie aplicati usor crema antihemoroidala. Aveti grija insa sa nu va stergeti zona prin frecare ci prin tamponare cu un prosop moale.
2. Cand sunteti plecata de acasa, sa aveti la dumneavoastra servetele umede cu extracte de plante (exista servetele intime cu aloe vera). Sa nu folositi servetele parfumate, irita pielea afectata de fisuri anale.
3. Daca se poate, seara, dupa ce faceti baia de sezut, sa stati cu pielea expusa la aer (fara haine, intr-un dormitor incalzit). E foarte benefic acest lucru pentru uscarea fisurilor anale. Sa nu uitati sa aplicati si crema.
4. Faceti zilnic macar 30-60 de minute miscare fizica usoara, sau macar plimbare pe jos.
5. Nu purtati haine stramte (in special lenjeria intima).
6. Incercati sa reduceti stresul si grijile (stim ca toata lumea trece prin asta si nu e usor). Orice stress ne afecteaza viata si sanatatea!
Din pacate nu facem livrari in afara Romaniei; in situatia dumneavoastra va recomandam sa faceti o comanda prin intermediul unor prieteni/cunostinte din Romania. Aceste persoane va vor expedia in afara tarii produsele prin alte metode.
Va dorim multa sanatate!