Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Added on 27/06/2023

Radu N, Cluj-Napoca

Ce controale se fac dupa histerectomie totala?

Intreb pt mama mea... ce controale trebuie facute dupa histerectomie totala? Am fost plecat din tara, a fost doar mama cu sotia la operatie, iar doctorii nu le-au explicat clar.

Suferiti de constipatie?

da

Aveti un diagnostic de la doctor?

da

Ridicati greutati deseori?

nu

Aveti mancarimi?

nu

Aveti sangerari?

nu

Suferiti de diaree?

nu

Stati pe scaun multe ore?

da

Lokös Csaba

Monthly Contributor

Dupa o histerectomie totala, urmatoarele investigatii pot fi considerate in functie de nevoile si recomandarile medicului dumneavoastra:

  1. Examinare fizica: Medicul va poate examina abdomenul si regiunea pelvina pentru a verifica orice semn de inflamatie, cicatrizare sau alte complicatii.

  2. Analize de sange: Acestea pot include:

    • Hemoleucograma completa: pentru a evalua nivelurile de hemoglobina si alte componente ale sangelui, care pot indica o posibila anemie sau infectie.

    • Teste hormonale: pentru a evalua nivelurile de hormoni, in special in cazul in care ovarele au fost indepartate, pentru a monitoriza menopauza si pentru a decide necesitatea terapiei hormonale.

    • Teste de functie tiroidiana: pentru a verifica functia tiroidiana, deoarece unele femei pot dezvolta tulburari tiroidiene dupa histerectomie.

    • Markerii tumorali: pot fi recomandati in cazuri selectate, cum ar fi markerul CA-125, pentru a exclude sau evalua riscul de cancer ovarian.

  3. Ecografie pelvina: Aceasta investigatie imagistica utilizeaza ultrasunetele pentru a vizualiza organele pelvine si a verifica orice modificari sau complicatii.

  4. Densitometrie osoasa: Pentru femeile care intra in menopauza precoce, medicul poate recomanda o densitometrie osoasa pentru a evalua densitatea osoasa si pentru a monitoriza riscul de osteoporoza.

  5. Alte teste imagistice: in cazuri individuale, medicul poate solicita teste imagistice suplimentare, cum ar fi tomografia computerizata (CT) sau rezonanta magnetica (RMN), pentru a evalua anumite probleme sau complicatii.

Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a obtine o lista specifica de investigatii recomandate in functie de situatia dumneavoastra medicala si de nevoile individuale. Mai concret nu putem raspunde pentru ca nu cunoastem cazul.

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce problemă medicală aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

224.97 lei 203.97 lei

Avantaj client 21 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi, Max 100kg

115.79 lei 97.79 lei

Avantaj client 18 lei

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

434.97 lei 397.97 lei

Avantaj client 37 lei

Statistica de opinii

Avem 473 opinii sau întrebări de la 267 femei și bărbați 206. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.