Credem ca in primul rand ar fi indicat sa identificati cauza aparitiei hemoroizilor. V-ar fi mai usor sa aplicati masuri pentru a inlatura cauzele. Printre cauzele hemoroizilor se numara Una din cele mai importante cauze ale aparitiei hemoroizilor este constipatia. Scaunele foarte tari care duc la fortarea evacuarii lor si presiunea exercitata asupra zonei rectale, afecteaza venele varicoase din zona anusului si rectului, provocand tensionarea si inflamarea acestora. Din acest motiv principala directie de tratament a hemoroizilor este eliminarea constipatiei. Alte cauza a hemoroizilor este si o dieta bogata in alimente procesate si rafinate (zahar, faina alba, alimente conservate, cele de tip fast-food) sau puternic condimentate (mustar, ardei rosu) cat si consumul excesiv de cafea si alcool, de carne grasa si mezeluri. De asemenea, sedentarismul, greutatea excesiva, lipsa fibrelor din alimentatie! Daca nici una din aceste cauze nu este valabila in situatia dv, mai puteti in calcul si factorul genetic. Oricum va facem cateva recomandari generale de obiceiuri de viata si de tratament care sa va ajute:
1. Consumati suficiente lichide, minim 2,5 litri pe zi. O masura simpla dar eficienta este sa beti dimineata si seara cate o cana cu apa calduta. Va ajuta la detoxifierea dar si la reglarea tranzitului intestinal. Pentru tratarea interna a hemoroizilor va recoamdam sa consumati si ceai Hemostop. Acesta va reduce inflamarea vaselor hemoroidale si umflarea acestora.
2. Dupa igiena intima (folositi un sapun natural, pe baza de plante, se gasesc in magazinele de tip plafar, pot fi chiar sapunuri antihemoidale), tamponati usor zona cu un prosop foarte moale fara sa frecati zona. Aplicati apoi o crema antihemoroidala, asa cum este si crema Hemostop.
3. Este foarte bine ca faceti bai cu apa calda, dar noi va recomandam sa faceti zilnic 1-2 bai de sezut, de minim 5 minute, cu ceai de coada-soricelului si/sau tataneasa.
4. Ne-ati spus ca ati renuntat la alimentele care va constipa, dar e foarte important sa si suplimentati dieta cu fibre asa cum sunt cele din fructe, legume, cereale integrale.
5. Daca sunteti o persoana sedentara sau aveti un job care presupune pozitia stand pe scaun pentru perioade lungi de timp, va recomandam sa faceti zilnic cel putin 30 de minute de miscare fizica, macar plimbari sau alergari usoare. Evitati insa ridicarea de greutati mari si miscarile fizice bruste, mersul pe bicicleta.
6. Purtati haine si lenjerie intima largute (sa nu va stranga) din materiale naturale. E chiar benefic ca atunci cand sunteti acasa sa nu purtati lenjerie intima, ci o pereche de pantaloni mai larga.
7. Incercati sa reduceti, pe cat se poate, stresul si grijile din viata dumneavoastra. Stim ca nu este usor in aceste timpuri, dar macar putin sa va detasati de problemele zilnice, s ava bucurati mai mult.