Daca trebuie intra-adevar sa va operati, operati-va cu laser, nu clasic (clasic inseamna operatia cu bisturiul). Recuperarea este mult mai rapida, posibilitatea de infectare mai mica. Durerea este un factor subiectiv, posibil ca durerea post-operatorie sa fie mai mica in cazul operatiei cu laser.
Trebuie sa identificati cauzele care duc la dezvoltarea hemoroizilor. Din mesajul dumneavoastra nu am putut deduce nici o cauza posibila. Cel mai probabil, problemele continue pe care le aveti cu hemoroizii se datoreaza faptului ca nu ati reusit sa eliminati cauzele. Din pacate, oamenii nu sunt informati in aceasta privinta: hemoroizii sunt o boala deteminata intr-un procent foarte mare de un stil de viata deficitar. Medicina moderna nu are solutii in aceasta situatie. Nu exista nici un fel de operatie care va sa garanteze ca hemoroizii nu vor reaparea daca nu eliminti factorii de risc. Foarte multi pacienti dezvolta hemoroizi in timp record dupa operatie pentru ca se constipa, mananca picant, au acelasi serviciu in care stau 8-10 ore nemiscati pe scaun etc.
Spre exemplu, daca serviciul va obliga sa stati in aceeasi pozitie in picioare multe ore, in aceeasi pozitie sezut multe ore, daca trebuie sa ridicati sau sa impingeti greutati, trebuie sa luati in calcul foarte serios schimbarea serviciului. Din moment ce ati trecut deja prin 2 ligaturi cu benzi elastice si acum trebuie sa va indreptati din nou catre o solutie radicala, este clar ca organismul dumneavoastra nu poate suporta un asemenea regim.
Pentru dureri, va recomand sa infasurati intr-un tifon gheata si sa stati pe el. Frigul reduce inflamatia precum si sensibilitatea la durere.
Faceti de 2 ori pe zi bai de sezut cu ceai de coada-soricelului si/sau taaneasa, care sunt puternic hemostatice si au rolul de a opri sangerarile.
Va recomandam urmatorii pasi (pentru 1 luna de zile):
1. Identificati cauzele dezvoltarii hemoroizilor si eliminati-le.
2. Cand va treziti dimineata, si seara, inainte de culcare, beti cate o cana de apa calduta.
3. Consumati multe lichide, apa, ceaiuri, sucuri natural, minim 2,5 litri pe zi. Va recomandam 2 cani pe zi de ceai Hemostop. Acesta are proprietati antiinflamatoare, analgezice si antioxidante, contribuie la reducerea inflamatiilor de la nivelul intestinelor, are proprietati antispasmodice si relaxante, relaxeaza muschii abdominali, reduce riscul de sangerare.
4. Eliminati din dieta alimentele prajite, superprocesate (fast-food, patiserie, alimente grase), eliminati mezelurile, conservele, reduceti muraturile.
5. Cresteti cantitatea de fibre din alimentatie, prin consumul de fructe, legume si cereale integrale. Puteti incerca si un supliment de fibre alimentare – HemoStop Fibre.
6. Faceti putina miscare fizica zilnic, cel putin 30 de minute (plimbari, alergari usoare, etc). Evitati insa sa ridicati greutati mai mari de 8-10 kg.
7. Daca stati foarte mult pe scaun, incercati ca la fiecare 1-1,5 ore, sa va ridicati macar pentru 5 minute, sa faceti o scurta plimbare (daca sunteti la servici, mergeti prin alte birouri, gasiti un motiv de a va misca putin, de a schimba pozitia static).
8. Purtati lenjerie din bumbac si care sa fie putin larga. In general, evitati hainele stramte care pot crea presiune suplimentara asupra zonei hemoroidale si pot amplifica afectiunea.
Daca dupa 1 luna ne vedeti schimbari semnificative, trebuie sa luati in calcul si operatia.