Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Added on 19/06/2018

Radu Geta, Bolintin Deal

Am făcut operatie de fisură anala acum 2 luni si de 2 zile a început să mă doară

Am făcut operatie de fisură anala acum 2 luni si de 2 zile a început să mă doară iar .I mi este frica si nu stiu ce sa fac.

Carmen

Weekly Contributor

Fisura anala este o crapatura sau ulceratie a pielii din zona exterioara a anusului. Multi oameni confunda hemoroizii cu fisurile anale. Acestea au simptome comune cum sunt sangerarea, mancarimea sau usturimea. Hemoroizii externi sunt vene iritate si umflate, iar fisurile anale sunt mici rupturi ale mucoasei din zona. Daca nu sunteti convinsa ca aveti fisura anala, un consult de specialitate, la medic, va va furniza diagnosticul corect. Sau puteti sa folositi o oglinda pentru a viziona singura zona – umflaturile iesite din anus sunt hemoroizi (cel mai probabil) iar zgarieturile, micile rani subtiri de pe piele sunt fisuri anale. Fisurile anale apar in tesutul specializat din zona anusului numit anoderm. Anodermul nu are fire de par, glande sudoripare sau sebacee si contine un numar mai mare de nervi senzoriali somatici. Abundenta de nervi explica de ce fisurile anale sunt atat de dureroase.

Probabil a revenit fisura anala. Pentru a o trata va facem cateva recomandari:

1. Sa folositi pentru igiena zonei un sapun natural, regenerator, se gasesc la plafar sau pe internet. Foarte bune sunt cele cu tataneasa.

2. Dupa ce va spalati si clatiti zona, daca aveti posibilitatea, va recomandam sa stati dezbracat pana se usuca zona (daca sunteti acasa, in propriul dormitor). Aplicati apoi o crema regeneratoare si hidratanta asa cum este si crema Hemostop.

3. Faceti bai de sezut cu ceai de coada soricelului si tataneasa de 2 ori pe zi, circa 7-10 minute fiecare.

4. Aveti grija sa nu suferiti de constipatie, corectati-o, daca e cazul, din alimentatie si cu ajutorul consumului de fibre (din fructe, legume, cereal integrale), consumati suficiente lichide, renuntati la bauturile carbogazoase, reduceti alcoolul si cafeua.

5. Nu depuneti eforturi fizice intense, nu mergeti pe biciclet, dar faceti zilnic macar cateva exercitii usoare sau macar mergeti pe jos pentru 20-30 de minute.

6. Consumati mancare sanatoasa, gatita, fara prajeli, fara grasimi, mezeluri, mancare de tip fast-food.

Cele mai importante recomandari sunt primele, cele care tin de aplicatiile externe. Dar si celelalte sunt importante. Si este foarte importanta consecventa, aplicarea lor pe o durata mai lunga de timp.

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce problemă medicală aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

224.97 lei 203.97 lei

Avantaj client 21 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi, Max 100kg

115.79 lei 97.79 lei

Avantaj client 18 lei

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

434.97 lei 397.97 lei

Avantaj client 37 lei

Statistica de opinii

Avem 473 opinii sau întrebări de la 267 femei și bărbați 206. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.