Aveți mâncărimi anale? Dureri? Constipație?

Sânge pe hârtia igienicâ?

Întreabă ACUM

Added on 25/05/2023

Ioan, Selimbar

Giardia poate da hemoroizi?

Am fost diagnosticat cu Giardia. Ulterior am facut si hemoroizi. Este vreo legatura intre Giardia si hemoroizi?

Suferiti de constipatie?

nu

Aveti un diagnostic de la doctor?

da

Ridicati greutati deseori?

nu

Aveti mancarimi?

da

Aveti sangerari?

da

Suferiti de diaree?

da

Stati pe scaun multe ore?

da

Radu

Daily Contributor

Giardioza este o boală parazitară cauzată de un organism microscopic numit Giardia lamblia. Acesta este un parazit care trăiește în intestinul subțire al oamenilor și animalelor, inclusiv al pisicilor, câinilor și bovinelor. Giardia lamblia poate fi găsită în fecalele persoanelor sau animalelor infectate și poate supraviețui în mediu în afara corpului gazdei.

Infecția cu Giardia lamblia apare în principal prin ingestia apei sau alimentelor contaminate cu chisturi (forma de rezistență a parazitului) ale acestui parazit. De asemenea, poate fi transmisă de la o persoană la alta prin intermediul fecalelor sau prin contact direct cu persoanele infectate.

Simptomele giardiozei includ diaree, crampe abdominale, balonare, greață și pierdere în greutate. Uneori, infecția poate fi asimptomatică și persoana infectată poate fi purtătoare a parazitului fără a prezenta simptome.

Diagnosticul giardiozei se face de obicei prin examinarea fecalelor în laborator pentru a identifica prezența parazitului sau a chisturilor acestuia. Tratamentul constă în administrarea de medicamente antiparazitare, cum ar fi metronidazolul sau tinidazolul, sub supravegherea medicului.

Pentru a preveni giardioza, este important să se respecte regulile de igienă personală, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor cu apă și săpun, mai ales după utilizarea toaletei sau înainte de manipularea alimentelor. De asemenea, este recomandat să se consume apă potabilă sigură și să se evite alimentele nesigure sau contaminate.

Nu există dovezi științifice directe care să sugereze că giardioza poate conduce la dezvoltarea hemoroizilor. Hemoroizii sunt vene umflate și inflamate în zona rectului și anusului, care pot fi cauzați de mai mulți factori, cum ar fi presiunea excesivă asupra venelor, constipația sau diareea cronică, efortul fizic intens sau sarcina.

In mod indirect insa Giardioza poate fi un factor pro-hemoroizi pentru ca unul din simptomele infectiei cu Giardia Lamblia este diareea. Diareea cronica contribuie in mod decisiv la dezvoltarea hemoroizilor mai ales daca exista si alti factori de risc, cum ar fi statul excesiv pe scaun.

In concluzie, diareea (care a aparut ca urmare a infectiei cu Giardia Lamblia) poate fi responsabila de iritarea si inflamarea venelor rectale - mai ales in situatia in care ati avut diaree mai multe zile la rand.

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Ioan , from Selimbar

Multumesc pt raspuns. am avut diareea aproape 3 saptamani pana am decis sa merg la medic.

Adăugat la 26 May 2023 20:35

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Referințe

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce întrebare aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop Crema

94 lei 87 lei

Avantaj client 7 lei

Vezi coșul

HemoStop Fibre

89 lei 79 lei

Avantaj client 10 lei

Vezi coșul

HemoStop Ceai

24 lei 19 lei

Avantaj client 5 lei

Vezi coșul

HemoStop Pachet pentru 1 luna

204 lei 187 lei

Avantaj client 17 lei

Vezi coșul

HemoStop Pachet pentru 2 luni

408 lei 369 lei

Avantaj client 39 lei

Vezi coșul

HemoStop Pachet pentru 3 luni

614 lei 555 lei

Avantaj client 59 lei

Vezi coșul

Statistica de opinii

Avem 404 opinii sau întrebări de la 244 femei și bărbați 160. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.