Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Added on 03/02/2018

Andra, Timisoara

Anticonceptionalele sunt contraindicate pentru hemoroizi sau nu cauzeaza probleme?

Buna, am si eu o intrebare. Mi-a aparut si mie o bubita, nu e foarte mare, albastruie de culoare, nu am avut niciodata sangerari, poate uneori mancarimi, dar rar, scaunele sunt zilnice si relativ normale, am un disconfort cand stau pe ceva dur si uneori un disconfort in partea inferioara a abdomenului. Greutate am 50kg, 22 ani. Sunt ingrijorata, pana voi merge la medic, imi puteti da o parere?

Carmen

Weekly Contributor

Dupa ceea ce descrieti dumneavoastra, exista sanse foarte mari sa fie vorba despre hemoroizi. Mai puteti investiga situatia intr-un mod simplu pana ajungeti si la medic. Cu ajutorul unei oglinzi orientata spre acea zona si cu vizibilitate spre dumneavoastra prin asezarea pe o canapea si flexarea picioarelor. Dar, inainte de aceasta actiune, cu oglinda, ar fi indicat sa vizualizati cateva fotografii de pe internet ca sa vedeti cum arata hemoroizii externi. Hemoroizii externi se identifica mai usor, chiar prin palpare cu mana. Sunteti foarte tanara, aveti o greutate normala si nu suferiti nici de constipatie. Cauza acestor hemoroizi poate fi sedentarismul (daca stati mult timp pe scaun si nu faceti miscare fizica), dieta inadecavata (prajeli, mezeluri, condimente iuti in exces, mancare de tip fast-food, consumul insuficient de lichide, consumul redus de fibre din fructe, legume, cereale integrale etc). Sau poate fi si o predispozitie genetica! Efortul fizic intens si brusc, in special ridicarea de greutati foarte mari, pot fi, de asemnea printre cauzele hemoroizilor. Pentru ca am exclus in cazul dv, constipatia, obezitatea, diareea. Daca ati identificat cauza sau cauzele aparitiei hemoroizilor e simplu acum sa abordati tratamentul. Oricum, chiar daca nu sunteti absolut sigura de cauze, trebuie sa retineti ca hemoroizii sunt provocati, cel mai des, de o alimentatie nesanatoasa.

Va recomandam cateva masuri pe care le puteti lua pentru a incepe tratarea acestora:

1. Schimbati-va alimentatia: consumati multe fructe, legume proaspete sau gatite (dar nu prajite), supe, carne slaba de peste, vita, pui, la gratar, fiarta sau la cuptor, cereale integrale, lactate dregresate, sucuri naturale de fructe, dulciuri usoare, cu fructe si cu foarte putin zahar, sote-uri de legume, tocanite diverse, paste fainoase, orez in cantitate moderata, fasole, linte etc. Condimentele iuti le puteti folosi in cantitate mica, deoarece stimuleaza digestia, dar aveti grija, in exces irita clonul si, implicit, si zona hemoroidala. Reduceti mult cantitatea de cafea si cea de alcool. Evitati muraturile sau consumati mai ales varza murata in cantitati mici.

2. Eliminati din alimentatie carnea de porc, carnea prajita, alimente prajite, hamburgheri, cartofi prajiti, sarmale, carnati, maioneza, sosurile grase, mezelurile, mancarea de tip fast-food, prajiturile de cofetarie cu grasimi de tip margarina, zahar si coloranti, bauturile carbogazoase.

3. Consumati zilnic suficiente lichide, cel putin 2 litri pe zi. Cand va treziti dimineata, beti o cana cu apa calduta pe stomacul gol. Procedati la fel si seara inainte de culcare. Va va ajuta foarte mult in reglarea tranzitului intestinal dar si in detoxifierea organismului. Beti pe zi o cana de ceai Hemostop.

4. Dupa igienizarea zonei, in special dimineata si seara, dupa dus, tamponati usor zona cu un prosop moale. Nu frecati, veti irita zona. Aplicati apoi o crema antihemoroidala, asa cum este si crema Hemostop.

5. Faceti cel putin o data pe zi o baie de sezut de 5 minute cu ceai de coada-soricelului si/sau tataneasa.

6. Purtati lenjerie larguta, din bumbac si haine care sa nu va stranga in zona abdomenului si sezutului pentru a nu amplifica presiunea exercitata asupra zonei hemoroidale.

7. Faceti zilnic macar 30 de minue de plimbare pe jos. Daca lucrati mult la birou sau stati mult pe scaun, la fiecare ora, incercati s ava ridicati 5 minute si sa faceti mici miscari prin care sa va schimbati pozitia si sa va relaxati muschii.

8. Evitati ridicarea de greutati mari, mai mari de 10-15 kg. Si miscarile fizice bruste.

9. Eliminati, pe cat se poate, grijile si stresul (stim ca nu este usor). Dar sunteti foarte tanara si e pacat sa va confruntati deja cu astfel de probleme.

Va dorim multa santate!

* Disclaimer: Rezultatele reflectă experiența consumatorului individual cu produsul nostru, iar rezultatele pot varia de la caz la caz.

Distribuie o recenzie

Acesta este un pas opțional, dar dacă alegeți să vă verificați numărul de telefon veți primi actualizări de pe site prin SMS și veți putea modifica informațiile pe care le trimiteți.

Codul este necesar Verificarea telefonului a eșuat! Numarul dvs. de telefon a fost verificat!

Am trimis codul de verificare prin sms la numărul dvs.

Vă rugăm să ajutați alte persoane care suferă de hemoroizi și / sau fisuri anale care distribuie acest conținut

Vă ascultăm. Ce problemă medicală aveți?

Orașul este obligatoriu

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

224.97 lei 203.97 lei

Avantaj client 21 lei

Crema pentru hemoroizi si fisuri anale

94.79 lei 87.79 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei

Avantaj client 18 lei

Învinge constipația cu ajutorul Fibrelor

89.79 lei 79.79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai de uz intern pentru hemoroizi sau fisuri anale

34.79 lei 29.79 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

434.97 lei 397.97 lei

Avantaj client 37 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

609.97 lei 579.97 lei

Avantaj client 30 lei

Statistica de opinii

Avem 473 opinii sau întrebări de la 267 femei și bărbați 206. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.