Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Tratamente alternative pentru hemoroizi: acupunctură, homeopatie, fitoterapie

Hemoroizii reprezinta o afectiune comuna, caracterizata de inflamarea si umflarea venelor din zona rectala si a canalului anal. In timp ce tratamentele medicale conventionale sunt adesea eficiente, multi pacienti cauta si optiuni alternative pentru a ameliora simptomele si pentru a imbunatati starea generala a sanatatii. In acest articul, vom explora cateva dintre tratamentele alternative promovate pentru hemoroizi, cum ar fi acupunctura, homeopatia si fitoterapia, si vom examina daca exista dovezi stiintifice care sa sustina eficacitatea lor.

 • Acupunctura:

Acupunctura este o practica traditionala chineza care implica inserarea acelor foarte subtiri in anumite puncte ale corpului pentru a restabili fluxul de energie si a promova vindecarea. Pentru tratamentul hemoroizilor, unii pacienti au relatat ameliorarea durerii si reducerea inflamatiei prin intermediul acupuncturii.

 • Homeopatia:

Homeopatia este un sistem de medicina alternativa care utilizeaza substante naturale foarte diluate pentru a trata diverse afectiuni. In tratamentul hemoroizilor, remedii homeopate precum Aesculus hippocastanum si Hamamelis virginiana au fost propuse pentru a calma disconfortul si pentru a reduce sangerarea.

 • Fitoterapia:

Fitoterapia implica utilizarea plantelor medicinale pentru a trata diferite afectiuni, inclusiv hemoroizii. Plante precum Ruscus aculeatus (maturator), Aloe vera, si Hammamelis virginiana sunt promovate pentru proprietatile lor antiinflamatoare si decongestionante. In timp ce unele cercetari sugereaza ca anumite extracte de plante ar putea oferi beneficii pentru pacientii cu hemoroizi, este important sa se consulte intotdeauna cu un specialist inainte de a incepe tratamentul, deoarece unele plante pot avea interactiuni cu medicamentele aflate deja in uz.

Tratamentele alternative, precum acupunctura, homeopatia si fitoterapia, pot parea promitatoare ca optiuni suplimentare pentru gestionarea hemoroizilor.

In general, pacientii sunt interesati sa afle raspunsuri la urmatoarele intrebari:

 • Cum functioneaza acupunctura in tratarea hemoroizilor? Exista dovezi stiintifice care sa sustina eficacitatea sa?

Mecanismul exact prin care acupunctura ar putea actiona in tratarea hemoroizilor nu este pe deplin inteles. Se crede ca inserarea acelor subtiri in punctele specifice ar putea stimula eliberarea de endorfine, ceea ce ar putea duce la reducerea senzatiei de durere si inflamatie. Desi exista unele studii si cercetari care sugereaza o legatura pozitiva intre acupunctura si ameliorarea simptomelor hemoroizilor, ele nu sunt suficiente pentru a trage concluzii definitive privind eficacitatea sa.

 • Ce trebuie sa astept in timpul unei sesiuni de acupunctura pentru hemoroizi?

In timpul unei sesiuni de acupunctura pentru hemoroizi, pacientul va fi invitat sa se intinda pe o masa de tratament, iar acupuncturistul va introduce cu grija acele subtiri in punctele specifice ale corpului. Procesul de insertie a acelor este, in general, nedureros si se simte ca o senzatie usoara de intepatura sau furnicaturi. Dupa ce acele sunt plasate, pacientul va fi lasat sa se relaxeze pentru o perioada de timp (de obicei, intre 15 si 30 de minute), iar apoi acul vor fi indepartate. In general, acupunctura este considerata o procedura sigura, cu riscul minimal de efecte secundare.

 • Exista riscuri sau efecte secundare asociate cu acupunctura pentru tratarea hemoroizilor?

Acupunctura, atunci cand este efectuata de un practician calificat si experimentat, este considerata a fi o procedura sigura. Cu toate acestea, exista cativa factori de care pacientii ar trebui sa fie constienti. In unele cazuri, pot aparea mici echimoze sau sangerari in zona in care au fost introduse acele. De asemenea, unii pacienti pot resimti o usoara senzatie de ameteala sau oboseala dupa o sesiune de acupunctura. Este important ca pacientii sa comunice deschis cu acupuncturistul lor despre orice reactie sau preocupare care ar putea aparea in timpul sau dupa tratament.

 • Cat de des ar trebui sa fac sedinte de acupunctura pentru a obtine rezultate optime in tratarea hemoroizilor?

Frecventa sesiunilor de acupunctura pentru tratarea hemoroizilor poate varia in functie de gravitatea si de caracteristicile individuale ale fiecarui pacient. Unele persoane ar putea beneficia de sedinte regulate, de exemplu, o data pe saptamana, in timp ce altele ar putea avea nevoie de mai putine sesiuni.

 • Pot combina tratamentul medical conventional cu acupunctura pentru hemoroizi?

Acupunctura poate fi utilizata ca o forma de terapie complementara alaturi de tratamentul medical conventional pentru hemoroizi.

 • Exista anumite puncte de acupunctura specifice pentru tratarea hemoroizilor?

Da, exista puncte de acupunctura specifice care sunt considerate relevante in tratarea hemoroizilor. Aceste puncte pot fi situate in zona inferioara a spatelui, pe membrele inferioare si in jurul regiunii pelvine.

 • Exista contraindicatii sau conditii medicale in care ar trebui sa evit acupunctura pentru hemoroizi?

Persoanele cu tulburari de coagulare a sangelui sau cu un sistem imunitar slabit ar trebui sa evite acupunctura. De asemenea, femeile gravide trebuie sa discute cu medicul lor inainte de a incepe acupunctura.

 • Ce este fitoterapia si cum poate ajuta in tratarea hemoroizilor?

Fitoterapia este o forma de medicina alternativa care implica utilizarea plantelor medicinale pentru a trata diferite afectiuni, inclusiv hemoroizii. Plantele medicinale pot fi utilizate sub forma de ceaiuri, unguente, tincturi sau suplimente pentru a ameliora simptomele si pentru a sustine procesul de vindecare al hemoroizilor. Fitoterapia se bazeaza pe proprietatile terapeutice ale plantelor si substantelor naturale pentru a promova sanatatea si bunastarea.

 • Exista plante medicinale specifice recomandate pentru tratarea hemoroizilor prin fitoterapie?

Da, exista mai multe plante medicinale recunoscute pentru potentialul lor de a ajuta in tratarea hemoroizilor. Printre acestea se numara Ruscus aculeatus (maturator), Aloe vera, Hammamelis virginiana, Calendula officinalis si Menta piperita. Aceste plante au fost utilizate traditional pentru proprietatile lor antiinflamatoare, decongestionante si analgezice, care pot contribui la ameliorarea simptomelor hemoroizilor.

 • Care sunt beneficiile fitoterapiei in gestionarea simptomelor hemoroizilor?

Fitoterapia poate aduce mai multe beneficii in gestionarea simptomelor hemoroizilor. Plantele medicinale utilizate in fitoterapie pot ajuta la reducerea inflamatiei, ameliorarea durerii, calmarea iritatiei si imbunatatirea circulatiei sangelui in zona afectata. De asemenea, anumite plante pot avea proprietati astringente si pot contribui la reducerea sangerarii asociate cu hemoroizii. Prin abordarea hulistica a fitoterapiei, se poate imbunatati starea generala de sanatate si a sistemului imunitar, ajutand organismul sa se vindece in mod natural.

 • Exista contraindicatii sau riscuri asociate cu utilizarea plantelor medicinale in tratamentul hemoroizilor?

Desi fitoterapia poate fi benefica pentru multi pacienti cu hemoroizi, exista unele contraindicatii si riscuri asociate cu utilizarea plantelor medicinale. Persoanele cu alergii la anumite plante ar trebui sa fie atente la utilizarea lor. De asemenea, unele plante pot interactiona cu medicamentele aflate deja in uz sau pot agrava alte afectiuni medicale existente. Este important ca pacientii sa consulte un specialist in fitoterapie sau sa discute cu medicul lor inainte de a incepe tratamentul cu plante medicinale pentru hemoroizi.

 • Cum pot alege plantele potrivite pentru tratamentul hemoroizilor prin fitoterapie?

Alegerea plantelor potrivite pentru tratamentul hemoroizilor prin fitoterapie ar trebui sa fie facuta in urma unei evaluari adecvate a starii de sanatate si a simptomelor individuale. Inainte de a alege o anumita planta medicinala, este important sa consultati un specialist in fitoterapie sau un medic, pentru a primi recomandari personalizate.

 • Care sunt cele mai eficiente plante medicinale pentru reducerea inflamatiei si ameliorarea durerii cauzate de hemoroizi?

Exista mai multe plante medicinale recunoscute pentru proprietatile lor antiinflamatoare si analgezice, care pot ajuta la reducerea inflamatiei si ameliorarea durerii cauzate de hemoroizi. Hammamelis virginiana (alun de camp), de exemplu, este cunoscuta pentru proprietatile sale astringente si antiinflamatoare si este frecvent utilizata pentru tratarea hemoroizilor. De asemenea, Aloe vera si Ruscus aculeatus au fost asociate cu proprietati antiinflamatoare si pot ajuta la ameliorarea disconfortului asociat cu hemoroizii.

 • Cum ar trebui sa fulosesc plantele medicinale in tratamentul hemoroizilor? Sunt disponibile sub forma de ceaiuri, suplimente sau unguente?

Plantele medicinale pentru tratarea hemoroizilor pot fi utilizate sub diferite forme, cum ar fi ceaiuri, suplimente sau unguente. Ceaiurile din plante pot fi preparate prin infuzie sau decoct si pot fi luate pe cale orala. Suplimentele pot fi disponibile sub forma de capsule sau tablete si pot contine extracte de plante. Unguentele din plante pot fi aplicate topic pe zona afectata pentru a ameliora simptomele locale. Este important sa urmati instructiunile de dozare si utilizare furnizate de specialistul in fitoterapie sau producatorul produsului fitoterapeutic.

 • Pot utiliza fitoterapia ca tratament suplimentar impreuna cu medicamentele prescrise de medicul meu pentru hemoroizi?

In general, fitoterapia poate fi utilizata ca tratament suplimentar impreuna cu medicamentele prescrise de medicul dumneavoastra pentru hemoroizi. Nu trebui sa inlocuiti medicamentele prescrise de medic cu plante medicinale fara consultarea medicului.

Produse pentru hemoroizi, fisuri anale și mâncărimi în zona anală

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

79.97 lei 69.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Săpun de dimineață pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun de zi pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun de seară pentru hemoroizi, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

79.97 lei 69.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

79.97 lei 69.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

79.97 lei 69.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

79.97 lei 69.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Săpun de dimineață pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Săpun de dimineață pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Săpun de dimineață pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

Out Of Stock
187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Out Of Stock

Săpun de dimineață pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun de zi pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun de seară pentru hemoroizi, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun de zi pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun de seară pentru hemoroizi, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun de zi pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun de seară pentru hemoroizi, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun de zi pentru hemoroizi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun de seară pentru hemoroizi, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

224.97 lei 203.97 lei

Avantaj client 21 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei

Avantaj client 18 lei

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

434.97 lei 397.97 lei

Avantaj client 37 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

609.97 lei 579.97 lei

Avantaj client 30 lei

Statistica de opinii

Avem 473 opinii sau întrebări de la 267 femei și bărbați 206. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.