Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Antiinflamatoare pentru hernia inghinala: ce trebuie sa stim?

O hernie inghinala este o afectiune medicala in care o portiune a tesutului sau a unui organ se deplaseaza printr-un punct slabit sau un defect in peretele abdominal. Aceasta conditie poate provoca disconfort, durere si uneori complicatii severe. In tratamentul herniei inghinale, medicul poate sugera utilizarea de antiinflamatoare pentru a ajuta la gestionarea simptomelor si la reducerea inflamatiei.

 1. Natura si simptomele herniei inghinale: Hernia inghinala este caracterizata de proeminenta sau umflarea unei parti a intestinului sau a altor organe prin canalul inghinal. Simptomele comune includ senzatie de presiune sau disconfort in zona inghinala, durere la ridicarea greutatilor sau la efort fizic intens, senzatie de slabiciune sau disconfort in timpul activitatilor zilnice.

 2. Rolul antiinflamatoarelor: Antiinflamatoarele sunt medicamente utilizate pentru a reduce inflamatia si durerea asociate cu diverse afectiuni. In cazul herniei inghinale, acestea pot fi prescrise pentru a ameliora inflamatia si disconfortul in zona afectata. Este important de mentionat ca administrarea de antiinflamatoare nu trateaza hernia inghinala in sine, ci ajuta la controlul simptomelor.

 3. Consultarea medicului: Inainte de a lua orice medicament, inclusiv antiinflamatoare, este esential sa consultati intotdeauna medicul. Doar un medic calificat poate determina daca utilizarea antiinflamatoarelor este potrivita pentru situatia dvs. si poate recomanda doza si durata adecvate de administrare.

 4. Tipuri de antiinflamatoare: Exista doua categorii principale de antiinflamatoare: non-steroidiene (AINS) si corticosteroizi. AINS-urile, cum ar fi ibuprofenul si naproxenul, sunt cele mai frecvent utilizate pentru hernia inghinala. Acestea reduc inflamatia si disconfortul, dar nu trebuie luate pe termen lung fara supraveghere medicala adecvata. Corticosteroizii sunt utilizati mai rar si pot fi recomandati in cazuri mai severe.

 5. Efecte secundare posibile: Utilizarea antiinflamatoarelor poate avea unele efecte secundare, precum iritatie gastrica, ulcere stomacale, sangerari gastrointestinale si afectarea rinichilor. Este important sa respectati doza recomandata si sa fiti atenti la orice semn de reactii adverse. Daca observati orice simptom neobisnuit, consultati imediat medicul.

 6. Tratamentul complementar: Pe langa administrarea de antiinflamatoare, medicul poate recomanda si alte tratamente complementare pentru hernia inghinala, cum ar fi purtarea unei centuri de sustinere, modificarea stilului de viata, exercitii specifice sau chiar interventie chirurgicala in cazurile severe.

Antiinflamatoarele pot fi utilizate in tratamentul herniei inghinale pentru a ameliora inflamatia si disconfortul asociate. Este esential sa consultati intotdeauna medicul inainte de a lua orice medicament si sa respectati instructiunile si dozele recomandate. O abordare multidisciplinara, inclusiv modificari ale stilului de viata si alte optiuni de tratament, poate fi necesara pentru a trata eficient hernia inghinala si pentru a preveni complicatiile.

In general, pacientii ne adreseaza urmatoarele intrebari despre folosirea antiinflamatoarelor pentru hernia inghinala:

 1. Ce sunt antiinflamatoarele si cum functioneaza in tratamentul herniei inghinale?

  • Antiinflamatoarele sunt medicamente care reduc inflamatia si pot ajuta la ameliorarea durerii asociate cu hernia inghinala. Acestea pot fi impartite in doua categorii principale: antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) si corticosteroizi. AINS-urile, cum ar fi ibuprofenul si naproxenul, actioneaza prin reducerea productiei de substante chimice numite prostaglandine, care sunt implicate in procesul inflamator. Corticosteroizii, cum ar fi prednisonul, au un efect antiinflamator puternic si sunt utilizati in cazurile severe de inflamatie.
 2. Sunt antiinflamatoarele eficiente in ameliorarea durerii si inflamatiei asociate cu hernia inghinala?

  • Da, antiinflamatoarele pot fi eficiente in ameliorarea durerii si inflamatiei asociate cu hernia inghinala. Ele pot ajuta la reducerea disconfortului si la ameliorarea simptomelor herniei inghinale. Cu toate acestea, este important sa intelegem ca antiinflamatoarele pot fi parte a unui tratament cuprinzator, care poate include si alte optiuni terapeutice.
 3. Ce tipuri de antiinflamatoare sunt utilizate pentru hernia inghinala?

  • Cele mai utilizate tipuri de antiinflamatoare pentru hernia inghinala sunt AINS-urile (antiinflamatoarele nesteroidiene), cum ar fi ibuprofenul, naproxenul si diclofenacul. Acestea sunt disponibile in forma de tablete, capsule sau ca geluri si unguente aplicate topic. In anumite situatii, corticosteroizii pot fi prescrisi de catre medic, dar acestia sunt utilizati mai rar si pot avea efecte secundare mai semnificative.
 4. Exista riscuri sau efecte secundare asociate cu utilizarea antiinflamatoarelor pentru hernia inghinala?

  • Da, utilizarea antiinflamatoarelor poate fi asociata cu unele riscuri si efecte secundare. Printre cele mai comune efecte secundare se numara iritatia gastrica, ulcerul gastric, sangerarea gastro-intestinala, retentia de lichide si cresterea tensiunii arteriale. Este important sa utilizati aceste medicamente conform instructiunilor si sa discutati cu medicul dumneavoastra in legatura cu orice efecte secundare sau complicatii posibile.
 5. Pot lua antiinflamatoare fara prescriptie medicala pentru hernia inghinala?

  • Unele antiinflamatoare pot fi achizitionate fara prescriptie medicala, cum ar fi ibuprofenul si naproxenul in doze mai mici. Cu toate acestea, este intotdeauna recomandat sa consultati medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice medicament, chiar si pe baza de plante sau fara prescriptie medicala, pentru a va asigura ca este adecvat pentru conditia si nevoile dumneavoastra individuale.
 6. Cum trebuie sa iau antiinflamatoarele pentru hernia inghinala? Exista recomandari specifice?

  • Dozele si instructiunile de administrare pot varia in functie de medicamentul specific si de severitatea herniei inghinale. Este important sa urmati intotdeauna instructiunile de pe ambalaj sau prescriptia medicului dumneavoastra. De obicei, antiinflamatoarele sunt administrate cu alimente pentru a reduce riscul de iritatie gastrica. Daca aveti intrebari cu privire la dozare sau modul de administrare, cereti sfatul medicului dumneavoastra.
 7. Pot exista interactiuni medicamentoase intre antiinflamatoare si alte medicamente pe care le iau?

  • Da, pot exista interactiuni medicamentoase intre antiinflamatoare si alte medicamente. De exemplu, antiinflamatoarele pot interactiona cu medicamentele anticoagulante, diureticele sau inhibitorii de enzima de conversie a angiotensinei (IECA). Aceste interactiuni pot influenta eficacitatea medicamentelor sau pot creste riscul de efecte secundare. Este important sa informati medicul dumneavoastra despre toate medicamentele pe care le luati, inclusiv cele eliberate fara prescriptie medicala, suplimentele alimentare si plantele medicinale.
 8. Cat timp dureaza pana cand antiinflamatoarele incep sa functioneze in cazul herniei inghinale?

  • Timpul necesar pentru ca antiinflamatoarele sa inceapa sa actioneze poate varia de la persoana la persoana si de la medicament la medicament. In general, majoritatea antiinflamatoarelor incep sa-si faca efectul in termen de cateva ore de la administrare. Cu toate acestea, pentru ameliorarea completa a simptomelor herniei inghinale, poate fi nevoie de mai multe zile sau saptamani de tratament continuu. Este important sa fiti rabdator si sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra.
 9. Exista alternative la antiinflamatoarele pentru tratarea herniei inghinale?

  • Da, in functie de severitatea si specificul herniei inghinale, medicul dumneavoastra poate sugera si alte optiuni de tratament. Acestea pot include exercitii de intarire a muschilor pelvini, utilizarea unui dispozitiv de sustinere (cum ar fi un bandaj inghinal) sau, in cazurile severe, interventia chirurgicala pentru repararea herniei. Fiecare caz este unic si va necesita o evaluare adecvata pentru a determina ce optiuni terapeutice sunt cele mai potrivite pentru dumneavoastra.
 10. Pot continua sa iau antiinflamatoare pe termen lung pentru hernia inghinala?

  • Decizia de a utiliza antiinflamatoare pe termen lung pentru hernia inghinala trebuie luata in urma unei evaluari atente a beneficiilor si riscurilor. Utilizarea prelungita a antiinflamatoarelor poate creste riscul de efecte secundare gastro-intestinale si alte complicatii. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra si sa evaluati periodic eficacitatea si siguranta tratamentului pe termen lung.
 11. Ce ar trebui sa fac daca am efecte secundare nedorite in timpul administrarii antiinflamatoarelor pentru hernia inghinala?

  • Daca experimentati efecte secundare nedorite in timpul administrarii antiinflamatoarelor, cum ar fi dureri abdominale severe, sangerari gastro-intestinale sau reactii alergice, trebuie sa intrerupeti imediat administrarea medicamentului si sa solicitati asistenta medicala de urgenta. In cazul altor efecte secundare mai usoare, cum ar fi greata, varsaturile, diareea sau durerile de cap, este recomandat sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a evalua situatia si pentru a primi indrumari adecvate.
 12. Care sunt semnele de avertizare ca ar trebui sa intrerup utilizarea antiinflamatoarelor pentru hernia inghinala?

  • Semnele de avertizare ca ar trebui sa intrerupeti utilizarea antiinflamatoarelor pentru hernia inghinala includ simptome gastro-intestinale severe, cum ar fi sangerarea rectala, scaune negre sau prea mult sange in urina. De asemenea, ar trebui sa intrerupeti utilizarea si sa cereti asistenta medicala imediata daca experimentati dificultati de respiratie, umflarea fetei sau a limbii, sau daca aveti o reactie alergica severa (cum ar fi eruptie cutanata, mancarime sau umflaturi). In orice situatie, este intotdeauna recomandat sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a evalua simptomele si pentru a primi ingrijiri medicale adecvate.
 13. Ce alte masuri pot lua in combinatie cu antiinflamatoarele pentru a trata hernia inghinala?

  • In combinatie cu antiinflamatoarele, puteti lua si alte masuri pentru a trata hernia inghinala. Acestea pot include exercitii de intarire a muschilor abdominali si pelvini, gestionarea greutatii corporale, evitarea efortului fizic intens si a ridicarii grele, si utilizarea unui dispozitiv de sustinere, cum ar fi un bandaj inghinal. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a obtine recomandari specifice si pentru a va asigura ca abordati toate aspectele necesare in tratamentul herniei inghinale.
 14. Este posibil ca hernia inghinala sa se vindece complet doar cu ajutorul antiinflamatoarelor?

  • Antiinflamatoarele pot ajuta la ameliorarea simptomelor herniei inghinale, cum ar fi durerea si inflamatia, dar nu pot repara hernia in sine. Pentru a trata hernia inghinala in mod complet, este adesea necesara o interventie chirurgicala. Chirurgia poate corecta hernia prin repozitionarea sau repararea tesuturilor afectate. In cazuri rare, herniile mici si nedureroase pot fi monitorizate si tratate conservator cu ajutorul antiinflamatoarelor si a altor masuri de gestionare a simptomelor, sub supravegherea medicului.
 15. Cum pot reduce riscul de recurenta a herniei inghinale dupa utilizarea antiinflamatoarelor?

  • Pentru a reduce riscul de recurenta a herniei inghinale, este important sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra si sa luati masuri preventive. Acestea pot include evitarea efortului fizic intens si a ridicarii grele, mentinerea unei greutati corporale sanatoase, efectuarea exercitiilor de intarire a muschilor abdominali si pelvini si utilizarea unui dispozitiv de sustinere, cum ar fi un bandaj inghinal. De asemenea, este important sa va efectuati controale medicale regulate si sa informati medicul dumneavoastra despre orice simptom nou sau recurent pentru a putea interveni in timp util.

Produse pentru hemoroizi, fisuri anale și mâncărimi în zona anală

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

224.97 lei 203.97 lei

Avantaj client 21 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei

Avantaj client 18 lei

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

434.97 lei 397.97 lei

Avantaj client 37 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

609.97 lei 579.97 lei

Avantaj client 30 lei

Statistica de opinii

Avem 473 opinii sau întrebări de la 267 femei și bărbați 206. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.