Platforma CeAmDoctore.ro

oferă resurse medicale

pentru pacienți

Află din ce cauză apar hemoroizii externi! Vezi Acum

Hemoroizii externi reprezinta o afectiune comuna, caracterizata de aparitia unor umflaturi sau vene dilatate in zona rectala externa. Aceasta afectiune poate fi dureroasa si neplacuta, afectand calitatea vietii persoanelor care o experimenteaza. In acest articol, ne vom concentra pe cauzele hemoroizilor externi, fara a utiliza expresiile pe care le-ai mentionat.

Hemoroizii externi se formeaza atunci cand venele din zona rectala sau anala se umfla si se dilata excesiv. Exista mai multi factori care pot contribui la dezvoltarea acestora. Unul dintre acesti factori este o presiune crescuta in zona rectala, care poate fi rezultatul constipatiei sau a obiceiurilor alimentare nesanatoase. O dieta saraca in fibre si continand alimente procesate poate duce la constipatie si, implicit, la cresterea presiunii in zona rectala, favorizand aparitia hemoroizilor externi.

Alti factori care pot contribui la dezvoltarea hemoroizilor externi includ sedentarismul si stilul de viata inactiv. Lipsa activitatii fizice poate incetini tranzitul intestinal si poate favoriza stagnarea sangelui in zona rectala, crescand riscul de aparitie a hemoroizilor.

In plus, graviditatea poate fi un alt factor de risc pentru dezvoltarea hemoroizilor externi. In timpul sarcinii, cresterea uterului exercita o presiune suplimentara asupra venelor din zona pelviana, inclusiv cele din zona rectala. Aceasta poate duce la aparitia hemoroizilor.

Un alt aspect important de mentionat este legat de igiena personala si utilizarea necorespunzatoare a hartiei igienice. stergerea agresiva sau folosirea hartiei igienice cu parfum sau colorata poate irita zona rectala si poate agrava hemoroizii externi existenti.

Este important sa mentionam ca exista si factori de risc care pot creste sansele de a dezvolta hemoroizi externi. Printre acestia se numara varsta inaintata, predispozitia genetica si obezitatea.

Pentru a preveni aparitia hemoroizilor externi sau agravarea acestora, este recomandat sa adopti un stil de viata sanatos. O alimentatie bogata in fibre, cu fructe, legume si cereale integrale, poate preveni constipatia si poate mentine un tranzit intestinal regulat. De asemenea, este important sa te mentii activ fizic si sa eviti sa stai pe scaun sau in picioare prea mult timp fara pauze.

In concluzie, hemoroizii externi pot fi cauzati de mai multi factori, cum ar fi presiunea crescuta in zona rectala, constipatia, sedentarismul si gravidatia. Adoptarea unui stil de viata sanatos si a unor obiceiuri igienice adecvate poate ajuta la prevenirea aparitiei sau agravarii hemoroizilor externi. Daca te confrunti cu simptome persistente sau disconfort semnificativ, este intotdeauna recomandat sa consulti un medic pentru evaluare si tratament adecvat.

In practica, am intalnit urmatoarele intrebari despre hemoroizii externi:

 1. Cum pot distinge hemoroizii externi de alte afectiuni rectale? Hemoroizii externi pot fi distinsi prin prezenta umflaturilor sau venelor dilatate in zona rectala externa. Acestea pot fi vizibile si pot fi resimtite ca niste mici umflaturi sau protuberante moi la nivelul pielii. In cazul altor afectiuni rectale, cum ar fi fisurile anale sau abcesele, simptomele pot fi diferite si poate fi necesara evaluarea medicala pentru o diagnosticare corecta.

 2. Exista factori de risc pentru dezvoltarea hemoroizilor externi? Da, exista factori de risc care pot creste sansele de dezvoltare a hemoroizilor externi. Acesti factori includ constipatia cronica, obiceiurile alimentare nesanatoase, sedentarismul, obezitatea, sarcina si predispozitia genetica.

 3. Cum pot preveni aparitia hemoroizilor externi? Pentru a preveni aparitia hemoroizilor externi, se recomanda mentinerea unui stil de viata sanatos. Aceasta implica consumul unei diete bogate in fibre pentru a preveni constipatia si pentru a mentine tranzitul intestinal regulat. De asemenea, este important sa se consume suficienta apa, sa se evite efortul excesiv in timpul defecatiei si sa se adopte un program regulat de exercitii fizice.

 4. Care sunt optiunile de tratament pentru hemoroizii externi? Optiunile de tratament pentru hemoroizii externi pot include modificari ale stilului de viata si a obiceiurilor alimentare, utilizarea medicamentelor topice, scleroterapia (injectarea unui agent sclerozant in venele hemoroidale pentru a le reduce dimensiunea), ligatura cu benzi elastice (prin strangularea bazei hemoroidului pentru a inhiba fluxul de sange catre acesta) si interventia chirurgicala in cazurile grave sau rezistente la alte tratamente.

 5. Pot trata hemoroizii externi acasa? Da, in unele cazuri, hemoroizii externi pot fi tratati acasa prin adoptarea unor masuri simple. Acestea pot include imbunatatirea igienei locale prin spalarea usoara cu apa calda, utilizarea hartiei igienice moale si umede in loc de stergere agresiva, aplicarea compreselor reci pentru a reduce umflarea si utilizarea unguentelor sau cremelor topice recomandate de medic.

 6. Cand ar trebui sa consult un medic pentru hemoroizi externi? Este recomandat sa consulti un medic in urmatoarele situatii:

 • Daca simptomele persista sau se inrautatesc in ciuda tratamentului la domiciliu.
 • Daca sangerarea rectala este persistenta sau severa.
 • Daca apar simptome noi, precum dureri intense sau umflaturi in zona afectata.
 • Daca resimti disconfort sau durere severa in timpul defecatiei.
 • Daca ai preocupari sau intrebari cu privire la simptomele sau tratamentul hemoroizilor externi.
 1. Exista optiuni de tratament non-invazive pentru hemoroizii externi? Da, exista optiuni de tratament non-invazive pentru hemoroizii externi. Acestea pot include modificari ale stilului de viata si a dietei, utilizarea medicamentelor topice, precum cremele si unguentele, si utilizarea compreselor reci sau calde pentru a reduce disconfortul si umflarea.

 2. Care sunt metodele chirurgicale utilizate pentru tratarea hemoroizilor externi? In cazurile severe sau rezistente la alte tratamente, pot fi considerate interventiile chirurgicale pentru tratarea hemoroizilor externi. Acestea pot include hemoroidektomia, care implica indepartarea chirurgicala a hemoroidului, si procedurile mai putin invazive, precum ligatura cu benzi elastice sau coagularea cu laser sau infrarosu.

 3. Cum pot ameliora disconfortul si durerea asociate cu hemoroizii externi? Pentru a ameliora disconfortul si durerea asociate cu hemoroizii externi, se pot aplica comprese reci pe zona afectata, se pot utiliza medicamente topice recomandate de medic, precum cremele sau unguentele cu efect analgezic sau antiinflamator, si se pot evita factorii de risc, cum ar fi constipatia si efortul excesiv in timpul defecatiei.

 4. Pot face exercitii fizice in cazul hemoroizilor externi? Da, exercitiile fizice regulate pot fi benefice in cazul hemoroizilor externi. Acestea pot imbunatati circulatia sangelui si pot preveni constipatia. Cu toate acestea, este important sa eviti exercitiile intense care pot creste presiunea in zona rectala si sa consulti medicul inainte de a incepe orice program de exercitii fizice in cazul unei afectiuni medicale existente.

 5. Exista complicatii posibile asociate cu hemoroizii externi? Da, in cazuri rare, hemoroizii externi pot cauza complicatii. Acestea pot include formarea unui cheag de sange in interiorul unui hemoroid extern (tromboza hemoroidala), care poate fi foarte dureroasa si necesita interventie medicala. De asemenea, hemoroizii externi pot provoca anemie in cazul sangerarilor frecvente si abundente. Daca observi sangerari rectale sau simptome severe, este important sa consulti un medic pentru evaluare si tratament adecvat.

 6. Cum pot preveni recurenta hemoroizilor externi dupa tratament? Pentru a preveni recurenta hemoroizilor externi dupa tratament, este recomandat sa adopti un stil de viata sanatos si sa eviti factorii de risc. Aceasta implica mentinerea unei diete bogate in fibre, consumul suficient de apa, evitarea constipatiei si a efortului excesiv in timpul defecatiei. De asemenea, se recomanda adoptarea unui program regulat de exercitii fizice si evitarea sedentarismului. In plus, este important sa respecti recomandarile medicului si sa revii la controale regulate pentru a monitoriza si a preveni recurenta hemoroizilor externi.

Produse pentru hemoroizi, fisuri anale și mâncărimi în zona anală

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

Pachetul conține

1 Cremă

1 Fibră

2 Ceaiuri

224.97 lei 203.97 lei Avantaj client 21 lei

Spray HemoStop® pentru Hemoroizi si Fisuri Anale, 20ml

89.97 lei 79.97 lei Avantaj client 10 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei Avantaj client 7 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei Avantaj client 18 lei
VEZI DETALII

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei Avantaj client 10 lei
VEZI DETALII

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei Avantaj client 5 lei
VEZI DETALII

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

Perna Regular 100kg pentru hemoroizi

157.79 lei 137.79 lei Avantaj client 20 lei

Perna ConfortMax 100kg pentru hemoroizi

167.79 lei 147.79 lei Avantaj client 20 lei

Pachet de sapunuri pentru hemoroizi

Pachetul conține

1 Săpun pentru dimineață

1 Săpun de zi

1 Săpun de seară

113.91 lei 97.79 lei Avantaj client 16.12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

Pachetul conține

2 Creme

2 Fibre

4 Ceaiuri

434.97 lei 397.97 lei Avantaj client 37 lei

Perna ConfortMax 130kg pentru hemoroizi

187.79 lei 167.79 lei Avantaj client 20 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de dimineață, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop de zi, 100gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

Săpun pentru hemoroizi, HemoStop pentru seară, 100 gr

49.97 lei 37.97 lei Avantaj client 12 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

Pachetul conține

3 Creme

3 Fibre

6 Ceaiuri

609.97 lei 579.97 lei Avantaj client 30 lei

HemoStop, Tratament pentru 1 luna

224.97 lei 203.97 lei

Avantaj client 21 lei

Crema HemoStop® pentru hemoroizi si fisuri anale, 50ml

94.79 lei 87.79 lei

Avantaj client 7 lei

Perna gonflabila pentru hemoroizi

115.79 lei 97.79 lei

Avantaj client 18 lei

Fibre alimentare HemoStop®, 480gr

89.79 lei 79.79 lei

Avantaj client 10 lei

Ceai HemoStop® pentru uz intern, 50gr

34.79 lei 29.79 lei

Avantaj client 5 lei

HemoStop, Tratament pentru 2 luni

434.97 lei 397.97 lei

Avantaj client 37 lei

HemoStop, Tratament pentru 3 luni

609.97 lei 579.97 lei

Avantaj client 30 lei

Statistica de opinii

Avem 473 opinii sau întrebări de la 267 femei și bărbați 206. Alăturați-vă comunității și aflați care sunt soluțiile de tratament adaptate situației dvs.